Speeltuin Doornenburg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

2015 55 jaar speeltuin, Koningsdag

Hoogtepunten

27 april 2015: Koningsdag weer terug in Doornenburg en hoe...!!

Vandaag was het eindelijk zover. Speeltuin Doornenburg viert haar 55 jarig bestaan met een echte Doornenburgse Koningsdag. Na een lange voorbereiding met vele verenigingen was het eindelijk zover en het was zelfs goed weer! Om 11 uur zou de Doornenburgse oranje mars starten vanaf het schoolplein. Zou er genoeg animo zijn? Onze vooruitgeschoven posten melden al snel dat het hele schoolplein oranje was, dus dat was top. De optocht ging van start, vele oranje versierde fietsen volgden de harmonie en schutterij door het dorp. Rond 11:30u kwam de stoet aan bij de speeltuin. Daar opende onze eigen wethouder Helga Witjes, de koningsdag door het hijsen van de vlag tijdens het Wilhelmus. Er werd een start gemaakt met de kinderspelen door het Oranje comité. Schitterend om te zien, dat kinderen anno nu nog steeds plezier hebben in zaklopen en koekhappen. Zodra de stempelkaart vol was konden de de kinderen een leuke attentie halen bij ons. Het Oranje comité beoordeelde de versierde fietsen, ze waren allemaal zo mooi dat iedereen prijs had. Er hebben zo'n kleine 100 kinderen meegedaan aan de spellen, een doorslaand succes.

Voor de kinderen was er ook nog een grote schommel opgebouwd door de scouting en er was een springkussen aanwezig, speelplezier gegarandeerd. Ook was er een kleedjesmarkt, waar goed handel gedreven werd. Bij de ouderenvereniging kon iedereen kennismaken met Jeu de Boules en puntbal. Dit was voor zowel de kinderen, als de oudere jongeren.

Op het Bart Verhoeven feestplein was het ook een drukte van belang en het was bar gezellig. DJ Gudo zorgde voor de sfeermuziek en harmonie St. Caecilia zorgde voor de inwendige mens. De opbrengst van de catering was geheel ten bate van de nieuwe uniformen, dus met dit goede weer kwam het helemaal goed. Geruchten gaan dat er wel 4 pakken zijn verdiend!! In de middag waren er optredens van streetdance groep 2TheMax en dansgroep De Gulvkes. Wat een talent hebben we in Doornenburg.  Ook werd er nog een touwtrek competitie gehouden, ter vermaak van velen.

Kortom het was een fantastisch feest!

Wij als speeltuinvereniging hebben ontzettend genoten van deze dag, onze verjaardag en hopen dat het houden van Koningsdag in Doornenburg weer een traditie zal worden. Wij hebben in ieder geval veel positieve reacties gehad.

We willen iedereen bedanken die deze dag mogelijk heeft gemaakt, Oranje comité, Schutterij Gijsbrecht van Aemstel, Harmonie St. Caecilia, Scouting St. Maarten, Streetdance 2TheMax, Dansgarde De Gulvkes, Ouderenvereniging, DJ Gudo, de vliegende reporters van DoornenburgOnline, De Doornenburger en de Gelderlander. Ook bedanken we iedereen die we vergeten zijn en vooral iedereen die gekomen is.

Natuurlijk hebben we de foto's nog en een aantal

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu