Speeltuin Doornenburg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

2013 DKFS

Hoogtepunten

20 januari 2013: Het tweede DKFS was een groot succes: Boko en Botskoppen KAMPIOEN!!
Deze dag gaat de boeken in als de dag van het tweede Doornenburgs Kampioenschap Fluitketel Schuiven. Deze keer voor het eerst op het Bart Verhoeven plein, vernoemd naar de grote inspirator. Om 12:00 uur ging ook de schaatsbaan voor het eerst open, dus de kinderen namen enthousiast bezit van de schaatsbaan en veel ouders, opa's en oma's en niet te vergeten de DKFS fans keken met plezier toe. De koek en zopie tent werd geopend en de laatste voorbereidingen werden getroffen voor de start van het DKFS toernooi.

Uiteindelijk gaf stadionspeaker Bart het startsein voor het tweede DKFS. 7 jeugd- en 7 seniorenteams hadden zich ingeschreven. Het weer was bar (de hel van Doornenburg), maar de sfeer was warm. De jeugd begon het toernooi. Het was spannend en moeilijk door de hevige sneeuwval. Maar de finale ging uiteindelijk tussen "Boko" en de "D'burgse Boys". Na een zinderende strijd werd team "Boko" (Kris Boekhorst, Jarne Stift en Youri Vermeulen) tot de jeugdkampioen DKSFS 2013 gekroond. ZIj kregen de medailles omgehangen en mochten de zilveren fluitketel aan het publiek laten zien.

Na een korte dweilpauze kon de wedstrijd voor de senioren starten. Het zilveren team van vorig jaar, "Lamballen", was vastbesloten om nu met het goud er vandoor te gaan. Onder barre omstandigheden werd er gestreden. Uiteindelijk stonden de "Spruiten" (in de voorronde de roos geraakt!!), "Botskoppen", "Lamballen" en "De Theedeuzen" (damesteam) in de halve finale. Het team "Lamballen" maakte hun favorietenrol waar door samen met team "Botskoppen" in de finale om het goud te gaan strijden.

In de eerste finale ronde werd er niet gescoord, maar in de tweede finale ronde plaatste de "Botskoppen" een fluitketel in het house en werd het goud veroverd. Dus weer zilver voor de "Lamballen". Team "Botskoppen" (Ivo Arends, Jochem Witjes, Peter Zweers) werden gekroond tot kampioen DKFS 2013 en mochten de gouden fluitketel in ontvangst nemen. Gefeliciteerd!!!!

Iedereen bedankt voor de deelname en komst naar het DKFS 2013. Tot het volgende kampioenschap.
Zie ook het verslag van de plaatselijke pers (perskaart 361)   DoornenburgOnline

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu