Speeltuin Doornenburg

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

4 februari 2012: Het eerste Doornenburgse Kampioenschap Fluitketel Schuiven (DKFS)

Hoogtepunten

Na een lange voorbereiding kan 4 februari 2012 de boeken in als de dag van het eerste DKFS. Bart, de grote man achter het evenement, had alles tot in de puntjes voorbereid. Het house zat onder het ijs (het doel  van het schuiven) en er waren 3 rode en 3 blauwe fluitketels van gelijk gewicht. 9 jeugdteams en 8 seniorenteams stonden te trappelen van ongeduld. Rond 13:00 uur werd gestart met het schuiven. De jeugd was als eerste aan de beurt. Het was spannend en na veel geschuif en geveeg was het goud voor team “Girlzzz” (Lisa Claassen, Femke Lukassen en Janneke Pol), het zilver voor “Snow Girls” en het  brons voor “Ice skaters”.

Rond 15:00 werd er gestart met de finales voor de senioren. De strijd om plaats 3 ging tussen “Het woensdag avondteam” en “Teak & As” “Teak & As” legde, na een spannende strijd, beslag op het brons. Daarna volgde een zinderende finale tussen de “Lamballen” en “Krasse Knarren”. Deze strijd was heftig. De “Lamballen” hadden in de voorronde laten zien dat ze de roos konden vinden, ene Lukassen gooide daar 100 punten de helft van hun totaal. “Krasse knarren” hadden veel minder punten in de voorronde vergaard, echter hun wisselspeler was ene meneer Willem…… Het werd een lange strijd, maar uiteindelijk trof Elbers van de “Krasse Knarren” het house. Goud voor “Krasse Knarren” (Matthias Elbers, Resi Elbers/Meneer Willem, Walter Fréhé)!

 

“Girlzzz” en “Krasse Knarren” werden rond 16:00 uur gehuldigd in het Holland House als eerste Doornenburgse Kampioenen Fluitketel Schuiven. Het bleef daarna nog lang gezellig druk bij het Holland House waar voor de nodige koek en zopie werd gezorgd. De erwtensoep van slagerij Vermeulen was ook heerlijk!

De speeltuinvereniging wil iedereen bedanken die het eerste DKFS tot een succes hebben gemaakt. Op naar het tweede kampioenschap.


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu